Abraham huren!

Gefeliciteerd, kies je Abraham pop om te huren! Kies voor Abraham pop 50 jaar. Abraham poppen huren doe je voor alle leeftijden bijvoorbeeld 18, 25, 30 of 75 jaar. Huren van een Abraham pop is eenvoudig, kom hem ophalen in Hasselt (Overijssel) of laat hem thuisbezorgen!

Let op! Staat uw pop op gereserveerd?

Het kan voorkomen dat u uw pop wilt reserveren, maar dat de opblaasfiguur al op gereserveerd staat. Vraag dan naar de mogelijkheden via de mail, app of bel eventjes. Dit heeft te maken met verzendingen die worden gedaan. Het kan dus zijn dat de pop dus wel beschikbaar is maar op gereserveerd staat!!

Abraham 50 jaar – Bijbelse betekenis

Abraham zien is een uitdrukking die wordt gebezigd bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd. Wanneer een man of vrouw de 50-jarige leeftijd bereikt, wordt gezegd dat hij of zij Abraham heeft gezien.

Deze uitdrukking is mogelijk afgeleid van de Bijbel. In Johannes 8:57 zegt Jezus dat Abraham zijn dag heeft gezien, waarop hij ongelovige reacties krijgt:


"De Joden dan zeiden tot Hem: 'Gij hebt nog geen 50 jaren en hebt Gij Abraham gezien?'"

Ze menen met andere woorden dat Jezus te jong is om de aartsvader te hebben ontmoet, die volgens de traditie vele eeuwen eerder was gestorven. Vanuit die optiek kon geen enkele levende mens Abraham trouwens hebben gezien, ook niet na het bereiken van de vijftig.

Nederland en Abraham / Sara(h)

In Nederland wordt een 50e verjaardag soms extra gevierd. Bij de 50e verjaardag wordt soms een pop voor het huis gezet die Abraham of Sarah moet voorstellen. Het is dan gebruikelijk om een pop van brooddeeg, banket, vlees of stof[1] te maken die Abraham (bij een man) of Sarah (bij een vrouw) voorstelt. Bijzonder is dat in de jaren vijftig vrouwen ook een Abraham-pop kregen. Door de jaren heen is dit gebruik echter veranderd en krijgen vrouwen nu een Sarah-pop. Voor mannelijke Abrahammen wordt in Oosterhout sinds 1963 op de eerste zaterdag in oktober Abrahamdag gevierd en staat er een Abrahambeeld.

Bron betreft Wikipedia

Hoeveel tijd kost het opblazen van een Abraham pop?

Abraham pop uitgezocht, en nu wil je graag weten hoeveel werk je er mee hebt. Wij snappen dat je goed geïnformeerd wil zijn, dus lees gerust verder over "hoe lang duurt het opblazen van een Abraham pop". Als je een Abraham pop gaat opblazen betekend dit dat je al enkele stappen hebt doorlopen.

Je begint met het uitrollen van de Abraham pop, dan sluit je de blower aan de luchtslang en dan kun je de leeftijdsbutton met klittenband bevestigen. Hierna zet je de blower aan en sluit je de rits aan de achterkant. Binnen ca. 1 a 2 minuten is de grote Sarah pop volledig opgeblazen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zijn dat je de rits bent vergeten! Vergeet niet de pop vast te zetten met de bevestigde scheerlijnen.

Kortom het opblazen van een Abraham pop is eenvoudig, je bent totaal circa 10 minuten kwijt voor het opzetten van een Abraham pop! Je kunt dit alleen doen, maar extra handjes zijn nooit verkeerd. En daarnaast is dit vaak ook gezelliger! 

Kies nu je favoriete Abraham pop!

Hoe zet ik mijn Abraham - Sarah - Blikvanger op?

Haal het opblaasfiguur uit de tas, en rol deze uit.

Knoop de luchtslang van het opblaasfiguur aan de blower, en zet de blower aan.

Help het opblaasfiguur omhoog, bevestig de scheerlijnen stevig middels de haringen.


Afbouwen van mijn Abraham - Sarah - Blikvanger hoe doe ik dat?

Een (1) persoon houd het opblaasfiguur vast en de ander maak de scheerlijnen los, daarna zet deze de blower uit. Maak de rits open, en laat het opblaasfiguur op een veilige en schone plek neerkomen. 

Verwijder de blower/luchtslang en vouw de zijkanten naar binnen. Verwijder de leeftijdsbutton, rol hierna het opblaasfiguur op.

Doe alles in de transporttas;

Hoe zet ik een opblaasbare Abraham pop vast?

Begrijpelijk, je laat de verjaardag van je partner, vader, broer of collega niet voorbij gaan! Een grote Abraham pop huren is een perfecte manier om deze jarige zijn verjaardag niet te laten vergeten. De pop die je gaat huren voor de bijvoorbeeld 50 jarige Abraham moet wel stevig en veilig worden vastgezet. Hoe jij dit het beste kan doen, en welke mogelijkheden er zijn lees je hier!

Gebruik de haringen/grondpennen

Het huren van een Abraham pop doe je bij 123opblaasfiguur.nl omdat je wordt ontzorgd. Wanneer je een pop gaat huren ontvang je een compleet pakket. Meegeleverd zijn dus ook de haringen/grondpennen. Deze kun je gebruiken voor het vastzetten van de scheerlijnen. Het is een beetje als kamperen, waarbij je de tent moet afschoren met scheerlijn. Dit zelfde doe je nu ook maar dan met een Abraham pop van 4 meter hoog!

Bevestigen in de grond is lastig, kan ik hem elders bevestigen?

In enkele gevallen is het niet mogelijk om de pop met de vier (4) scheerlijnen deugdelijk in de grond te bevestigen. Wees niet getreurd, bekijk de omgeving en kijk of je de dichtstbijzijnde boom, schutting of hekwerk kunt gebruiken. Zorg er wel voor dat het stevige zaken zijn waaraan je hem bevestigd. Een fiets welke in de buurt staat gaat de pop niet op zijn plaats houden! Ook raden wij het af om de plastic regenpijpen te gebruiken. Als deze al wat ouder zijn, kan het voorkomen dat door de wind de pop teveel druk geeft op deze.

Het waait wel, kan ik de pop ook aan de grondbevestigen?

Ja, de pop kan wel wat hebben. De wind is (tot windkracht 5) geen probleem, mocht je twijfelen kun je de pop vastzetten met de lussen aan de voeten. Dit voorkomt dat de Abraham pop onderuit getrokken kan worden.

Weet je genoeg en wil je een Abraham huren? Klik hier!